W mojej ocenie sam Rewal nie jest porywający. Bardzo strome zejście na plażę (nie przystosowane dla wózków), plaża dość czysta choć niezbyt szeroka + falochrony ciągnące się na całej jej długości.
Do odwiedzenia w okolicy :
-Niechorze z latarnią morską i licznymi straganami i kioskami wzdłuż głównej ulicy,
-Pomiędzy Niechorzem a Gryficami kursuje kolejka wąskotorowa w stylu, jak to określa się ona sama, „retro” atrakcja raczej dla dzieci.
-Trzęsacz - To tutaj, jak nigdzie indziej, widoczna jest niszczycielska siła morskich fal, zabierających ląd. Nad samym urwiskiem klifowego brzegu stoją ruiny kościoła - ponoć "zabytek na skalę europejską"
-Międzyzdroje z rezerwatem żubrów i nie tylko oraz
-Świnoujście z ładną i szeroką plażą, możliwością przekroczenia na plaży nie istniejącej już granicy z Niemcami + kilka fortów.
-Tuż za Międzyzdrojami jadąc w kierunku wschodnim jest skarpa widokowa z niemiecką wieżyczką strażniczą, wojskową do której można dojść z zatoczki/parkingu przy drodze (ok.400m) – polecam – rozciąga się tam, z dość wysoka, widok na morze (widać Świnoujście).